Räksoppa med vitlök och curry

6 dl frysta skalade räkor
2 dl Mini fraiche 5%
2 burk(ar) passerade tomater, á ca 400g
3 dl vatten
2 msk fiskfond
2 msk grönsaksfond
2 tsk curry
2 st vitlöksklyfta, hackad
2 dl haricots verts
15 cm purjolök(ar)
0,5 st banan(er)
timjan
salt och peppar
Tillagning
1.Tina haricots verts och skär o ca 2 cm bitar.
2.Skölj och skär purjon i tunna skivor.
3.Skiva bananen och finhacka vitlöksklyftorna.
4.Lägg alla ingredienser och kryddor i en kastrull. Vänta med räkorna.
5.Låt några kvistar timjan koka med i soppan, men spara lite för dekoration. Rör om ordentligt och låt soppan koka ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6.Tillsätt räkorna och låt allt bli varmt. Om man vill ha en tunnare soppa kan man tillsätta lite mer vatten. Servera med ett grovt bröd.

Vi är inte på barnkalas så jag skippar bananen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar