Lax och wasabirulle

Gott både som förrätt och drink tilltugg

200 g rökt skivad lax
0.5 ask philadelphia light
1 tsk vasabipasta (på tub) (pepparrot funkar också)
0.5 tsk sesamolja
1 kruka gräslök
3 msk svarta och vita sesamfrön (köp och blanda själv) mer form än funktion
pumpernickel om du nu inte ska njuta som det är
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Gör så här
1. Fukta en bänkskiva med en ren trasa och lägg en bit plastfilm på den fuktade ytan.
2. Lägg ut den skivade laxen omlott över plasten.
3. Blanda samman ost, wasabi, salt, peppar och sesamolja. Bred ett jämt lager på laxen och lämna ena långsidan torr, cirka 2 centimeter från kanten.
4. Lägg gräslöksstrån vid långsidan med ost och rulla mot den torra långsidan till en tajt rulle. Rulla sedan laxrullen i sesamfrön.
5. Rulla in den i plasten och vrid om i bägge ändar så det blir som en korv.
6. Låt rullen ligga i kyl en stund, så den stelnar till innan den skivas.
7. Servera rullen i tunna skivor på pumpernickel.

Tja vad ska man säga? Världs klass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar