Potatisrösti toppad med sill och kapris


8 medelstora potatisar 
5 cm purjolök 
5 cm gurka 
200 g löksill i bitar 
2 msk hackad dill 
1 dl stor kapris
smör till stekning
salt och grovmalen svartpeppar 
1 dl crème fraîche

Skala potatisen och riv den på den grova sidan av ett rivjärn.
Skär purjolöken och gurkan i tunna skivor. Blanda det med sill, hackad dill och kapris.
Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Lägg i fyra högar av den rivna potatisen och platta till högarna lite med en stekspade. Stek på svag värme/medelvärme i 4–5 minuter på var sida. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp potatisröstin på varma tallrikar, toppa med sillsalladen och servera med crème fraiche. Krydda med svartpeppar och servera.

https://recept.allas.se/recept/frasig-potatisrosti-toppad-med-sill-och-kapris/