Buffalo wings på grillen
1 kg kycklingvingar
Blanda:
1 msk gott paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk nymald svartpeppar
1 tsk salt
1 msk potatismjöl

Lägg vingarna  en plastpåse med kryddblandningnen så alt täcks.
Grilla dem indirekt under lock i 15 minuter. Lägg sedan över vingarna så de ligger rakt över glöden och grilla tills du har fin yta runtom på alla.

Rörihop
50 g smör
0,5 dl Louisiana hot sauce
0,5 tsk cayennepeppar
1 msk lönnsirap
1 tsk rödvinsvinäger
ev mer salt och svartpeppar
Smält smöret och vispa sedan ner Louisiana hot sauce, 0,5 tsk cayennepeppar, lönnsirap och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå och vila i kastrullen.
Lägg ner de nygrillade vingarna och rör om. Alla ytor ska täckas av såsen.

Blue cheese dip/ädelostsås till vingarna
200 g blåmögelost
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl Hellmann's majonnäs
1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk vitlökspulver
salt och svartpeppar