Grillad kyckling marinerad i vitlök, chili och citronsaft

Detta damp ner i inboxen precis. Test utförs i morgon kväll.

Ingredienser:
1 dl olivolja
4/5 dl apelsinjuice
1/2 dl citronsaft
2 färska gröna chilifrukter
6 klyftor vitlökar
1 stk lök
2 hela kycklingar
grovsalt
peppar


Tillagning:
-Mixa olja, apelsinsaft, citronsaft, chili, vitlök och lök i en mixer. Halvera kycklingen och vänd delarna i marinad. Lägg dem kallt och låt dem marinera i minst fyra timmar.

-Gör iordning grillen. Ta upp kycklingen ur marinaden. Strö över salt och peppar. Grilla kycklingen tills den är färdig. Det tar ca. 40-50 min. och den ska vändas undertiden. Dekorera den färdiga kycklingen med hackad koriander.

Kycklingen blev god och saftig. Om det beror på marineringen låter jag vara osagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar