Äpplemuffins

12 st står i ugnen nu, och det ser lovande ut såhär långt. Klart. Gott men något smuliga i.a.f. innan dom svalnat. Hanna o Eric kommer att bli belåtna när dom vaknar.

"Muffins"
125 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl mjölk eller grädde
1 dl matolja

"Fyllning":
2 st äpplen
1 tsk kanel
1 msk strösocker

1. Smält smöret.
2. Rör smöret och socker till en jämn smet
3. Tillsätt äggen, vaniljsockret, bakpulvret och mjölet.
4. Tillsätt till sist mjölken och oljan.
5. Häll smeten i formarna.
6. Skala äpplena och skär i klyftor/bitar.
7. Stick ned äppelbitarna i smeten.
8. Blanda kanel och socker och strö detta över alla muffins eller rulla äppelbitarna i detta

Grädda mitt i ugnen i 200°C, i varmluft 175°C, ca 15-20 min

Jag bytteut mjölken mot blåbärsfil och la i några blåbär i varje muffins i stället för äpplen. Gräddningen tog lite längre tid, närmare 25 min i varmluften.
Riktigt gott blev det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar