Cocostoscakaka

Bara nyttigheter

Ingredienser till 30 - 40st:

Kaka:
•200 g smör
•4 st ägg
•5 dl strösocker
•2 tsk vaniljsocker
•2 krm salt
•1 dl kakao
•3 dl vetemjöl

Glasyr (i minsta laget):
•1 frp à 200 g kokosflingor
•1 dl ljus sirap
•2 dl strösocker
•1,5 dl grädde
•75 g smör

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker.
Blanda i vaniljsocker, salt, kakao, vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.

Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Det som hoppar är inget farlig. Det kallas kalorier. Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar