Frukostbröd

Jag hittade detta recept på www.dagensmuffin.se i veckan.
Enkelt.
Det tar inte en ½timma från man börjar tills det är klart att smaka.

Brödmuffins
10 portioner

Normalstora formar, 12 st/plåt

1 1/2 dl filmjölk
1/2 dl smör-& rapsolja oliv
1 1/2 dl riven lagrad Präst
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl Ljust & milt fullkornsvetemjöl (alt. grahamsmjöl)
1 msk hel kummin, detta uteslöts till förmån för Hanna och Eric
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm salt. Jag tog av misstag 2 tsk. Det funkade oxå.


1. Sätt ugnen på 225°C. Rör samman samtliga ingredienser. (Det här kan man göra i förväg. Smeten kan sedan ligga i kylen, gärna i spritspåse, under natten). Klicka eller spritsa ut smeten i muffinsformar. Strö över lite flingsalt.

2. Grädda i mitten av ugnen 15- 18 min.

3. Servera muffinsen ljumma som de är eller tillsammans med t ex nya Bregott med havssalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar