Ingredienser
1
kg strömming
Lag:
5
dl vatten
3/4
dl ättikssprit, 12%
1
msk salt
Senapssås:
1/2
dl svensk senap
1
msk ljus fransk senap
1
msk vinäger
2
msk strösocker
1/2
tsk salt
2
dl neutral olja
1/2
dl hackad dill
1
krm malen vitpeppar
Gör
så här
Dag
1
Rensa
strömmingen, ta bort ryggbenen, skölj filéerna och dra av skinnet. Blanda
samman vatten, ättikssprit och salt. Lägg strömmingsfiléerna i lagen över
natten.
Dag
2
Blanda
samman senap, vinäger, socker, salt och peppar till senapssåsen. Häll
försiktigt i oljan lite i taget i en fin stråle och rör hela tiden kraftigt.
Smaka av och tillsätt eventuellt några droppar vatten eller vinäger. Rör till
sist i den hackade dillen.
Låt
strömmingsfiléerna rinna av ordentligt i durkslag. Varva strömming och sås på
ett serveringsfat och låt dra i kylen några timmar före servering.