Chimichurri
med grillat kött
4
grillskivor av lamm-, nöt- eller fläskkött
1
1/4 dl olivolja
1/2
dl rödvinsvinäger
1
1/4 dl finhackad gul lök
1
finhackad vitlöksklyfta
1/2
dl finhackad persilja
1
tsk torkad oregano
1
krm kajennpeppar
1
1/2 tsk salt
1
tsk malen svartpeppar
Gör
så här
1. Vispa samman oljan och vinägern. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt såsen stå i minst 3 timmar i rumstemperatur, för att alla smaker ska blomma ut.
2. Lägg köttet i en skål eller i en tjock plastpåse. Häll över 2 dl av såsen och blanda om. Låt köttet marinera i minst 3 timmar i rumstemperatur innan det grillas.
3. Grilla köttet 2-4 minuter per sida. Pensla med marinaden ett par gånger under tillagningen. Servera det grillade köttet med resterande sås.