Bara nyttigheter
Ingredienser till 30 - 40st:
Kaka:
•200 g smör
•4 st ägg
•5 dl strösocker
•2 tsk vaniljsocker
•2 krm salt
•1 dl kakao
•3 dl vetemjöl
Glasyr (i minsta laget):
•1 frp à 200 g kokosflingor
•1 dl ljus sirap
•2 dl strösocker
•1,5 dl grädde
•75 g smör
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200°C.
Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker.
Blanda i vaniljsocker, salt, kakao, vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.
Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
Det som hoppar är inget farlig. Det kallas kalorier. Ät och njut!
Ingredienser till 30 - 40st:
Kaka:
•200 g smör
•4 st ägg
•5 dl strösocker
•2 tsk vaniljsocker
•2 krm salt
•1 dl kakao
•3 dl vetemjöl
Glasyr (i minsta laget):
•1 frp à 200 g kokosflingor
•1 dl ljus sirap
•2 dl strösocker
•1,5 dl grädde
•75 g smör
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200°C.
Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker.
Blanda i vaniljsocker, salt, kakao, vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.
Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
Det som hoppar är inget farlig. Det kallas kalorier. Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar