Ingredienser
1 msk olivolja
1 st purjolök
350 g blomkål
4 dl mellangrädde
6 dl hönsbuljong
flingsalt
svartpeppar
kallrökt lax eller baccon
Gör så här
1. Skölj och hacka purjolöken och dela blomkålen i grova bitar.
2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den får färg, tillsätt blomkål och buljong.
3. Sjud blomkål under lock tills de är mjuka.
4. Mixa till en soppa, smaksätt med grädde, salt och peppar.
5. Skär laxen eller bacconet i mindre bitar, och häll på soppan
1 msk olivolja
1 st purjolök
350 g blomkål
4 dl mellangrädde
6 dl hönsbuljong
flingsalt
svartpeppar
kallrökt lax eller baccon
Gör så här
1. Skölj och hacka purjolöken och dela blomkålen i grova bitar.
2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den får färg, tillsätt blomkål och buljong.
3. Sjud blomkål under lock tills de är mjuka.
4. Mixa till en soppa, smaksätt med grädde, salt och peppar.
5. Skär laxen eller bacconet i mindre bitar, och häll på soppan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar